OERei

Wel zo logisch, toch?

In de natuur eten kippen dolgraag insecten, dus die krijgen ze bij OERei ook. Hierdoor gaan ze volop scharrelen, vervelen ze zich geen moment en pikken ze elkaar niet. Ook hebben ze volop ruimte en veel daglicht. Wel zo logisch, toch?

Daarnaast gaan we voedselverspilling tegen, want we voeden onze insecten lokale fruit- en groenteresten die anders worden weggegooid. Dat maakt OERei het meest diervriendelijke én duurzame ei… en dat proef je!

Goed voor de kippen

In de vrije natuur gaan kippen het liefst de hele dag op zoek naar insecten. Dus, die krijgen ze bij ons ook. Daarnaast zijn larven een hoogwaardige bron van eiwitten, die ze – als surplus bij een uitgebalanceerd dieet van granen & zaden – te eten krijgen. Hierdoor gaan ze weer gezellig scharrelen in een ruime stal met veel daglicht, net zoals in de natuur, en vervelen ze zich geen moment, waardoor ze elkaar niet pikken.

Goed voor de wereld

Onze kippen zijn wit, en leggen witte eieren… en díe zijn duurzamer dan bruine. De insecten die onze kippen dolgraag eten, kweken we zélf, op basis van lokale groente- en fruitresten, die anders worden weggegooid. Zo gaan we voedselverspilling tegen. Onze energieneutrale farm streeft naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk, en innoveert en evolueert voortdurend om zo circulair mogelijk te produceren, mét focus op dierenwelzijn en voedselveiligheid.

Goed voor iedereen!

Wij produceren liever lokaal, bij JEGG future farming, hier in Nederland. Dat zorgt voor minder transport en minder CO2 uitstoot, wat dan weer goed is voor ons, onze kippen en de natuur. Daarnaast zorgt JEGG’s lokale korte keten en circulaire manier van produceren ervoor, dat we betaalbaar blijven voor de consument én er een eerlijke prijs overblijft voor de boer. En dat… is goed voor iedereen!

Produced by JEGG future farming

OERei zit prima genesteld onder de vleugels van JEGG future farming en draagt dan ook met trots het keurmerk On the way to PlanetProof, wat bewijst dat we duurzaam produceren, in balans met de draagkracht van de aarde en met het hoogste respect voor mens, dier en natuur.

OEReieren kan je online bestellen en vinden bij

… Jumbo en Dekamarkt, maar we hebben helaas geen lijst van verkooppunten omdat elke filiaalhouder zélf mag beslissen of onze eieren een plaatsje in het schap krijgen. Als je lokale Jumbo of Dekamarkt geen OERei verkoopt, kan je ze alsnog bestellen via een medewerker of winkelmanager. Omdat supermarkten steeds vaker ingaan op individuele klantverzoeken, worden ze – bij voldoende vraag – mogelijks standaard opgenomen in het assortiment. We zijn benieuwd of het jullie lukt hun te overtuigen… alvast bedankt en smakelijk!

Meer weten over OERei?